e-Boekhouden.nl

Online boekhouden doe je met e-Boekhouden.nl

Er zijn verschillende boekhoudprogramma’s waarmee je kunt e-boekhouden. Wij raden aan: e-Boekhouden.nl.
e-Boekhouden.nl is een van de oudste online boekhoudprogramma’s in Nederland. Ze hebben dus veel ervaring opgedaan op het gebied van e-boekhouden. Het programma zit duidelijk in elkaar. Het ziet er misschien wat simpel uit, maar dit vind ik juist een kracht. Het ziet er niet alleen simpel uit, het is het ook!

Eenvoudig e-boekhouden

Hoe makkelijk is e-boekhouden nu echt? Ik had zelf voordat ik begon totaal geen ervaring met boekhouden. Ergens in het achterhoofd ligt nog de paar lessen economie waar iets van passiva en activa werd genoemd, maar daar blijft het dan ook bij.

Gelukkig wordt het snel duidelijk hoe het werkt.

Beginnen met e-boekhouden

Starten met e-boekhouden is niet moeilijk. Er zijn een paar woorden die je moet weten, maar als je er eenmaal inzit is het een fluitje van een cent. Als je weet wat een factuur, bankafschrift en grootboekrekening is kun je eigenlijk direct aan de slag met e-Boekhouden.nl.

Ik zal hier even kort uit leggen wat deze begrippen betekenen, dan ben jij ook direct geholpen.

Factuur versturen

Een factuur is de rekening die je als ondernemers stuurt naar je klanten. Op de factuur staat wat je geleverd hebt (producten of werk) en hoeveel je klant moet betalen. Andersom zul je van leveranciers facturen krijgen die jij moet betalen. Deze facturen moet je in je boekhouding verwerken.

Bankafschriften

Een bankafschrift is een lijst waarop de bij- en afschrijvingen van je (zakelijke) rekening staan. Je moet alle zakelijke bij- en afschrijvingen verwerken in je boekhouding. Het is daarom heel handig als je de bankafschriften snel kun invoeren in je boekhouding. Gelukkig kan via e-Boekhouden.nl dit met bankafschriften van iedere Nederlandse Bank.

Grootboekrekening

Een grootboekrekening is een categorie van inkomsten en uitgaven. In bijvoorbeeld de grootboekrekening autokosten kun je direct zien hoeveel kosten je in een bepaalde periode hebt gemaakt. Bij inkomsten geldt natuurlijk hetzelfde. In de grootboekrekening omzet vind je bijvoorbeeld alle inkomsten die onder omzet vallen.
Alle grootboekrekeningen van je bedrijf bij elkaar vormen je grootboek.

Altijd inzicht met de mobiele app

Ook handig: je kunt je gegevens altijd inzien via de app van e-Boekhouden.nl. Ook maak je hiermee foto’s van je bonnetjes en stuurt deze naar je boekhouding. Je hoeft dus niet meer in te scannen of je bonnetjes over te typen in je boekhouding. Heb je bijvoorbeeld net getankt? Pak het bonnetje, foto maken, klik, klaar!

Hele fijne helpdesk

Toen ik er niet helemaal uitkwam met een paar kleine dingetjes ben ik maar even gaan bellen met de helpdesk. In een mum van tijd werd ik geholpen. Ze scoren niet voor niets een 9,3 op klanttevredenheid.

Gratis aan de slag!

Ik denk dat het duidelijk is dat ik enthousiast ben geworden van e-boekhouden. Jij ook? Kijk snel op e-Boekhouden.nl en probeer het gratis uit!

[sc name=”uitproberen”]